Bg Bg It Hu Pl Ru Sk Sl Sr
Telefon: 0771 467460
Fax: 0369 301089
Adresa: Sibiu, Str. Oncesti 19/31
E-mail: office@solarart.ro

Referinte      Premiera in Romania! Sens giratoriu alimentat solar

S-a dorit iluminarea si marcarea sensului giratoriu din Brasov, DN11 intersectie cu centura ocolitoare, punct negru unde s-au produs foarte multe accidente. S-au folosit 3 stalpi cu sisteme eSHINE 40, 4800 lumeni, la 6 metri inaltime si marcaje solare pentru semnalizarea coresponzatoare a insulelor de la intrarile in sens.

Solutia cuprinde si marcaje legate in serie, instalate pe circumferinta sensului giratoriu si alimentate de 10 panouri solare de 100 Watt fiecare situate in varful sensului giratoriu pe un stelaj metalic. Sistemul a fost furnizat de Swarom Romania.


Premiera consta in faptul ca alimentarea este in totalitate solara, costul unui bransament clasic fiind foarte mare pentru acea zona. S-au folosit 10 panouri solare de 100Watt situate in mijlocul sensului giratoriu, care alimenteaza marcajele legate in serie situate pe circumferinta sensului giratoriu. Aceste marcaje functioneaza atat noaptea cat si ziua.


Fiecare sistem de iluminat solar este independent, avand panouri solare de 270 Watt fiecare precum si cate 4 acumulatori de 65 Ah pentru a asigura o rezerva suficienta de putere in timpul noptii chiar si in timpul iernii.


Pe insulele aflate la intrarile in sensul giratoriu s-au folosit marcaje solare independente, pentru presemnalizarea corecta. Acestea sunt vizibile de la peste 1000 m.